1998: Gratë nga Drenica kërkonin anëtarësimin e Kosovës në Evropë

Njëzet vite më parë, gratë iu ishin drejtuar Bashkësisë Evropiane që të tregohen më të vëmendshëm karshi luftës në Kosovë.

Artistja Eliza Hoxha ka rikujtuar këtë ditë duke postuar fotografitë që kishte realizuar vetë ajo në atë ditë.

“Veterane e luftës jo, veteran e protestave po”, ka shkruar Hoxha në postimin e  saj mbi fotografinë ku shihen gra nga Drenica duke postuar për një Kosovë të lirë dhe në Evropë.