32 vjet pas fatkeqësisë së Çernobilit – këto janë pamjet e trishta

32 vjet më parë ka ndodhur shpërthimi në Termocentralin Nuklear të asaj kohe në Çernobil.

Ky shpërthim përshkruhet si një nga fatkeqësitë më të mëdha nukleare në botë.

Eksplodimi ka liruar nivele të larta të rrezatimit në atmosferë, kështu duke detyruar qindra persona të largohen nga shtëpitë e tyre përderisa ka ngritur shqetësime në lidhje me pasojat shëndetësore afatgjate dhe dëmtimin e ambientit, njofton Klan Kosova.

Pamjet më poshtë tregojnë këtë vend 32 vjet më pas.

SHPËRNDAJE