A e dini kush është shteti i parë që njohu pavarësinë e Kosovës

Republika e Kosta Rikës është shteti i parë që e ka njohur pavarësinë e Kosovës.

Menjëherë një ditë pas 17 shkurtit 2008, Kosovës i erdhen edhe njohje të reja nga SHBA’të, Franca, Shqipëria, Turqia, Mbretëria e Bashkuar dhe Afganistani.

Që nga viti 2008, Kosovën e kanë njohur 116 shtete.

Njohja e fundit erdhi para dy viteve, saktësisht me 15 shkurt të 2018, shteti i Barbados e kishin njohur Kosovën.

Theksojmë se gjatë vitit 2019 Kosova nuk pranoi asnjë njohje dhe deri tash raportohet se vendi i kanë hequr njohjen rreth 10 shtete.

SHPËRNDAJE