Adriatik Kelmendi pajtohet në këtë çështje me presidentin Thaçi!

Gazetari Adriatik Kelmendi në rrjetin e tij social Facebook ka komentuar deklaratën e presidentit Thaçi gjatë takimit të sotëm me presidentin Meta për dhënien e shtetësi shqiptare edhe për kosovarët, raporton Gazeta Blic. 

Ai ka përkrahur idenë  e presidentit Thaçi madje ka thënë  se nuk sheh asgjë  të  keqe që qytetarët e Kosovës të marrin edhe pasaporta të Shqipërisë.

“Teksa Serbia jep pasaporta për serbët në Kosovë, Bosnjë e Mal të Zi, kurse Bullgaria për qytetarë të Maqedonisë, përse ne shqiptarët të mos e bëjmë të njëjtën për vete?!”, ka shkruar Kelmendi në Facebook.

Postimi i plotë i Kelmendit: 

Me ose pa viza, nuk shoh asgjë të keqe që qytetarët e Kosovës të marrin edhe pasaporta të Shqipërisë dhe që qytetarët e Shqipërisë t’i marrin pasaportat e Kosovës. Përkundrazi do ta inkurajoja, si diçka të qëlluar dhe në funksion të thellimit të lidhjes ndërshqiptare.
Shqiptarët sot janë me fat që i kanë dy shtete të pavarura, të cilat duhen të kenë lidhje speciale mes vete.

Të dyja vendet kanë ligje për dyshtetësi.
Teksa Serbia jep pasaporta për serbët në Kosovë, Bosnjë e Mal të Zi, kurse Bullgaria për qytetarë të Maqedonisë, përse ne shqiptarët të mos e bëjmë të njëjtën për vete?!