‘Amerika po sulmohet’: Si i tregoi Bushit ndihmësi i tij për sulmet e 11 shtatorit derisa ai po argëtonte disa fëmijë

Ish Presidenti i SHBA’ve derisa po u lexonte fëmijëve një histori ‘My Pet Goat’, ndodhi sulmi i 11 shtatorit, ku një nga ndihmësit e tij i pëshpëriti atij duke i treguar ‘Amerika po sulmohet’

Pas arritjes në Florida, Bush ishte informuar se avioni i parë ishte rrëzuar në Qendrën Tregtare.

Por, me ngjarje dramatike që shpalosen shpejt në 11 shtator 2001, ai do të informohej vetëm se ishte ndoshta një aeroplan i vogël helikopter. Kur Shefi i Shtabit të Shtëpisë së Bardhë Andreë Card ndërpreu presidentin, ai i tha atij se një aeroplan i dytë kishte goditur kullën e dytë.

“E dija se diçka nuk ishte në rregull kur hyri një djalë dhe pëshpëriti diçka në veshin e presidentit,” një burrë, tashmë i rritur gati 20 vjet më vonë, kujton në një dokumentar të ri të quajtur 9/11 Kids.

Fëmijët, të gjithë gjashtë ose shtatë vjeç, u zgjodhën sepse ata ishin disa nga lexuesit më të mirë në shkollën fillore Emma E. Booker, një vend ku rezultatet e provave ishin në krahasim me shkollat ​​e tjera të rrethit. Skuadra e Bush e kuptoi që a shkolla ishte vendi ideal për presidentin për të promovuar programin e tij arsimor, No Child Left Behind.

Dokumentari gjurmon fëmijët sot për të zbuluar se çfarë ka ndodhur që atëherë.

Ata janë të gjithë rreth moshës 20 vjeçare. Disa kanë qenë jashtëzakonisht të suksesshëm, ndërsa të tjerët kanë rënë në periudha të vështira dhe filmi ndjek luftën e tyre për të kapërcyer tragjeditë tronditëse personale.

“Unë isha 26 vjeç kur ndodhi 9/11 dhe efektet e tepërta të asaj dite më kanë magjepsur gjithmonë”, tha Steve Gamester, një prodhues i filmit, për Global News.

“Imazhet e Presidentit Bush me ata fëmijë ngecën me mua ndër vite. Ka diçka në lidhje me përzierjen e pafajësisë së tyre me peshën e momentit që i bën fotografitë tërheqëse.”

Gamester tha se ai “gjithmonë pyeste veten” për 16 fëmijët.
“Ata përfaqësojnë një histori të harruar të 11 shtatorit.”

SHPËRNDAJE