BE ia tregon ‘dhëmbët’ Erdoganit

Komisioni Evropian ka publikuar sot raportin e Progresit për gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor.

Shefja e Politikës së Jashtme të Bashkimit Evropian, Federica Mogherini dhe komisionari për Zgjerim, Johannes Hahn gjatë prezantimit të raportit, kanë folur edhe për rrugën e Turqisë drejt BE’së.

Ajo ka thënë se edhe Turqia është BE, por me veprimet e fundit është larguar nga rruga evropiane.(Shtyp mbi linkun e mëposhtëm dhe shiko pamjen e plotë)

Komisionari Johannes Hahn ka përmendur shkeljen e të drejtave të njeriut në Turqi.

Mogherini tutje bëri të ditur se njëherë nuk do të ketë hapje të kapitujve të tjerë për anëtarësimin e Turqisë në BE.

SHPËRNDAJE