Bëni kujdes: Nëse një njeri fillon të flasë këto fjalë do të thotë se vdekja e tij është afër

Menjëherë para se të vdesë, njerëzit e gjejnë veten duke e lënë këtë botë, ata mendojnë se do të udhëtojnë diku. Disa madje i shohin të dashurit e tyre që vdiqën shumë kohë më parë – sikur të kishin ardhur për ta, thotë Patricia Pirson, një gazetar dhe autor i librit “Hapja e derës së parajsës: tregimet eksploruese të jetës, vdekjes dhe çfarë do të vijë më pas”.

Në nëntë javët e humba babanë tim dhe motrën time, dhe kështu që unë vendosur për të kushtoj veten për studimin e vdekjes. Kuptova se njerëzit po kalojnë kur vdesin. Në 72 orë para vdekjes, ata fillojnë të flasin disa gjëra – thotë Patricia.

Hulumtimi i tij është i bazuar në një bisedë me njerëz të profesionit të cilëve është në kontakt të përhershëm me pacientët që vuajnë nga sëmundje të pashërueshme. Ajo gjithashtu foli me njerëz që mbijetuan vdekjen klinike dhe u kthyen në këtë botë.(Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

Patricia zbuloi se 72 orë para se të vdesin, njerëzit fillojnë të flasin për disa gjëra të pazakontë – të udhëtimit, se ata nuk mund të gjeni këpucë që ata duan të shkojnë në shtëpi, dhe ata janë tashmë në shtëpi …

Ata në të vërtetë kanë vizionet e udhëtimit, ndjejnë se shkojnë diku.

– Motra ime po vuan nga kanceri i gjirit dhe rrinte shtrirë në shtratin e vdekjes ai e mbajti duke përsëritur: “Unë nuk e di se si unë do të shkoj”, dhe ai përmendi disa “stjuardesë ardhur keq”, – kujton ajo Patricia.

“Vëllai im më ka kontaktuar për tre javë pas vdekjes dhe zbulova sekretet e jetës sime”
Infermierja Maggie Callanan i Qendrës për kujdesin paliativ në Shtetet e Bashkuara i tha gjykatës se ai kishte një pacient i cili ishte duke vdekur nga kanceri pankreatik, dhe para se të vdiste ai i pyeti: “A ka gruan time gjitha në lidhje me pasaportë dhe biletat?”.

Ata mund të shohin anëtarët e vdekur të familjes

Shumë njerëz kanë rreth një orë para vdekjes në gjendje për të parë njerëz të dashur që kanë qenë prej kohësh të vdekur, dhe ajo që panë nuk varet nga fakti nëse ata kanë marrë ndonjë ilaç apo jo, sipas një studimi të dy psikologëve, Dr. Karlis OSIS dhe Dr. Erlendur Haraldson me Islandën University.

Midis këtyre njerëzve ishte edhe 84-vjeçari Odri Scott, i cili vdiq nga kanceri.

Ajo tha se djali i saj adoptues, Frankie, i cili ishte në të vërtetë i vdekur disa vjet më parë, erdhi për ta vizituar. Ajo tha se ajo hyri në dhomë dhe u ul në heshtje pranë saj në kolltuk.

SHPËRNDAJE