Çfarë fitojnë artistët kur shpërblehen me ‘Grammy Award’

Shumë pyeten nëse artistët paguhen për të performuar në ceremoninë e Grammy ose nëse ata marrin ndonjë shumë të caktuar parash kur fitojnë një çmim.

Megjithatë, artistët nuk paguhen me para për të marrë pjesë në ceremoninë më të rëndësishme të vitit në muzikë.

Por, si performuesit ashtu edhe fituesit fitojnë shumë indirekt, sidomos nga ana profesionale, përcjell Gazeta Express.

Forbes raporton se performuesit dhe producentët marrin një rritje të fitimeve prej 55% pas natës së ceremonisë, pasi kanë rritje në çmimin e biletave të koncerteve dhe pagesës për të bërë një këngë.

Falë natës së profilit të lartë, yjet përfitojnë një rritje të famës e gjithashtu ehe fitimeve nga shitja e këngëve.

Pasi ka fituar për të parë Grammy, Bruno Mars ka rritur çmimin për një koncert nga 130 mijë dollarë në 202 mijë dollarë, ndërsa Taylor Swift nga 125 mijë në 600 mijë dollarë.

Por, kjo nuk është e tëra!

Që të ftuarit të mos shkojnë me duart e zbrazëta, yjet dalin nga eventi me një pantë me dhurata që kushtojnë mjaft shumë.

Dhurata përfshijnë stoli nga Tiffany, kitara të shtrenjta, udhëtime në ishuj privatë, xhemperë prej Kashmiri, syze dhe çanta të dizajnerëve të njohur.

Këto shurata kushtojnë hiç më pak se 50 mijë dollarë!/Gazeta Express/

SHPËRNDAJE