Çfarë u pëlqen më shumë grave tek burrat, ky studim zbulon përgjigjen befasuese

Pyetjes se çfarë femrave u duket tërheqëse te burrat është gjithmonë e rëndësishme dhe shkencëtarët vazhdimisht përpiqen ta zbulojnë. Po ua themi, gratë duan burra me këmbë më të gjatë se mesatarja.

Në sondazhin në internet, gratë vlerësuan paraqitjen e burrave (vetëm trupat e tyre pa fytyrë) dhe vlerësimet treguan se burrat më të preferuar ishin ata me këmbë pak më të gjatë se mesatarja por jo shumë të gjata.

Këto rezultate të pazakonta mund të shpjegohen nga evolucioni dhe, sipas shkencëtarëve, gjatësia e këmbëve ishte një faktor për të zbuluar shëndetin, ushqimin dhe forcën e burrave, përcjell class.

Nga ana tjetër, këmbët më të gjata shtojnë lartësinë e burrave, që është një avantazh tjetër kur bëhet fjalë për tërheqje.

SHPËRNDAJE