Cila është gjendja e të infektuarve? Detajet e fundit i sjell ministri Vitia

Ministri i Shëndetësisë Arben Vitia ka mbajtur sot një konferencë për media ku deklaroi se Deri më sot në Kosovës përmes laboratorit të mikrobiologjisë molekulare të ISHPK-SË ku janë testuar 237 mostra me COVID-9 dhe 17 prej tyre kanë rezultuar pozitiv.

“Gjendja e të prekurve e ku në Klinikën Infektive janë 10 pacientë është stabile, me përjashtim prej njërit nga pacientët që kohë pas kohe po asistohet me oksigjeno terapi e pacientët tjerë po marrin një trajtim mjekësor mbështetës”, tha Vitia.

Ai shtoi se dy nga të hospitalizuarit janë liruar në shtëpi në gjendje stabile dhe do të qëndrojnë në vetë karantinë.