Çitaku i kundërpërgjigjet Daçiqit për ushtrinë e Kosovës

Ambasadorja e Republikës së Kosovës në SHBA, Vlora Çitaku, i është kundërpërgjigjur Ivica Daçiqit për çështjen e formimit të Ushtrisë së Republikës së Kosovës.

Ajo ka thënë se formimi i Ushtrisë së Kosovës bëhet për të rritur stabilitetin dhe paqen në rajon dhe për të kontribuar në paqen e përgjithshmeÇitaku ka thënë se formimi i Ushtrisë së Kosovës nuk po bëhet për të pasur pretendimet territoriale ndaj ndonjë shteti.

Ambasadorja ka folur edhe për anëtarësimin në INTERPOL, duke thënë se Kosova meriton që të jetë anëtare e një organizate të tillë.

SHPËRNDAJE