Clinton takon Ilir Bytyqin

C

Ish-Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Bill Clinton, po merr pjesë në shënimin e 20 vjetorit të çlirimt të Kosovës.

Clinton ka zhvilluar shumë takime me liderët e institucioneve dhe personalitete të tjera të shquara.

Sot ai ka takuar Ilir Bytyqin.

Vëllezërit Bytyqi kanë qenë pjesë e Batalionit “Atlantiku” që i janë bashkangjitur Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, duke rrezikuar jetën e tyre për lirinë e Kosovës.

Tre nga vëllezërit janë vrarë pas përfundimit të luftës.

Yll, Mehmet dhe Agron Bytyqi ishin shqiptarë nga Kosova me nënshtetësi amerikane, të cilët në vitin 1999 ishin arrestuar nga Serbia për kalim ilegal të kufirit.

Pas lirimit ata ishin vrarë, për t’iu gjetur kufomat në vitin 2001 në një varr afër Petrovo Selo.

SHPËRNDAJE