Departamenti i shtetit paralajmëron se do të ndodhë kjo gjë në Siri (VIDEO)

Presidenti Donald Trump udhëzoi ushtrinë për të kryer operacione, në harmoni me aleatët tanë, për të shkatërruar kapacitetet e kërkimit, zhvillimit dhe prodhimit të armëve kimike të regjimit sirian.

Më 13 prill, Franca, Mbretëria e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara morën masa për të goditur armët kimike siriane. Në një fjalim drejtuar kombit, Presidenti Trump tha se qëllimi i veprimeve është të krijojë një pengesë të fortë kundër prodhimit, përhapjes dhe përdorimit të armëve kimike

“Qëllimi i veprimeve tona sonte është të krijojë një pengesë të fortë kundër prodhimit, përhapjes dhe përdorimit të armëve kimike. Vendosja e këtij pengimi është një interes vital i sigurisë kombëtare të Shteteve të Bashkuara. Përgjigjja e kombinuar amerikane, britanike dhe franceze ndaj këtyre mizorive do të integrojë të gjitha instrumentet e pushtetit tonë kombëtar – ushtarak, ekonomik dhe diplomatik”, tha Trump.(Kliko mbi link dhe shiko pamjen e plotë ⤵⤵⤵)

Ndërkaq edhe Sekretari i Mbrojtjes James Mattis pohoi se së basku me aleatët i kanë dërguar një mesazh të qartë Bashar Assad, dhe togerëve të tij vrasës, se ata nuk duhet të kryejnë një sulm tjetër të armëve kimike.

“Së bashku, ne kemi dërguar një mesazh të qartë Assadit, dhe togerëve të tij vrasës, se ata nuk duhet të kryejnë një sulm tjetër të armëve kimike”, tha Sekretari Mattis

“70 shtetet në koalicionin e humbjes ISIS mbeten të përkushtuar për të mposhtur ISIS në Siri. Sulmet e sotme veçmas demonstron vendosmëri ndërkombëtare për të parandaluar përdorimin e armëve kimike nga askush, në asnjë rrethanë, në kundërshtim me të drejtën ndërkombëtare”. Sekretari Mattis i cili theksoi se këto sulme u drejtuan në regjimin sirian dhe se ishte koha që të gjitha vendet të bashkoheshin në dhënien fund të luftës civile siriane. /Indeksonline/

SHPËRNDAJE