E pabesueshme: Ja sa para investon çdo vit në ushtri shteti serb

Ish shteti i Jugosllavisë ka qenë një pre shteteve e cili investonte mese shumti para në mjete ushtarake.

Serbia e cila është e vetmja federatë e cila ka trashëguar armatimin ushtarak të ish shtetit Jugosllavë akoma investon para të mëdha në ushtrinë e saj, shkruan AlbanienShow

Ministria e Mbrojtës së Serbisë ka bërë të ditur që kanë porositur disa avion ushtarak të cilët kanë një vlerë prej 50 milionë euro.

Serbia pothuajse vazhdimisht investon në ushtrinë e saj, dhe të gjithë importin e bënë kryesisht nga Rusia.

Shteti fqinjë i Kosovës ka një buxhet prej 452 milionë euro vetëm për Ministrin e Mbrojtës dhe për momentin ka rreth 52 mijë ushtarë aktiv dhe 170 mijë ushtarë rezervë.

SHPËRNDAJE