Fabrika e akumulatorëve do të ndërtohet në Zveçan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drejtori i “Trepçës” në veri, Jovan Dimkiq, ka konfirmuar se fabrika për prodhimin e baterive dhe të akumulatorëve do të ndërtohet në Zveçan e jo në Leposaviq siç ishte thënë pas vizitës së Vuçiqit në veri dhe premtimeve të tij për investime në komunat veriore. Fabrika do të prodhojë 700 mijë bateri e akumulatorë në vit, do të punësohen 203 njerëz, ndërsa do të investohen 13.9 milionë euro.

Një tjetër investim i madh i Serbisë në veri të Kosovës vjen pas atij 25-milionëshit për vendbanimin “Lugina e Diellit”.

Edhe projekti tjetër do të realizohet në Zveçan dhe ka të bëjë me ndërtimin e fabrikës për prodhimin e baterive dhe të akumulatorëve.

Drejtori i “Trepçës” në veri, Jovan Dimkiq, ka konfirmuar se fabrika për prodhimin e baterive dhe të akumulatorëve do të ndërtohet në Zveçan e jo në Leposaviq, siç ishte thënë pas vizitës së Vuçiqit në veri dhe premtimeve të tij për investime në komunat veriore.

Ai ka sqaruar se ka përfunduar studimi i realizimit të projektit dhe ai është në procesin e revizionit.

  • ETIKETIMET
  • 1
SHPËRNDAJE