Fshati që po rritet me 2 centimetra në vit

Së fundmi shkencëtarët kanë zbuluar se një fshat i vogël në Mbretërinë e Bashkuar po rritet çdo dy centimetra çdo vit dhe askush nuk e kupton pse.

 

Fenomeni po ndodh në fshatin Willand në Devon. Ngritja e pashpjegueshme e tokës u vërejt nga ekspertë të Geomatic Ventures Limited, një kompani që u formua nga Universiteti i Nottingham.

Ata mblodhen imazhet satelitore të zonës në periudhën nga 2015 në 2017, duke dashur për të bërë hartën e parë që ata do të shohin zhvendosjen e terrenit në Britani të Madhe.(Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje të plotë)

Për njerëzit që jetojnë atje, nuk është shqetësuese dhe nuk ka rrezik për dëmtime strukturore të ndërtesave sepse i gjithë terreni është ngritur njësoj, por ajo që shqetësohet është hekurudha e shpejtë dhe autostrada M5 që kalojnë nëpër zonë.

SHPËRNDAJE