Gjermani, transport publik falas për ta luftuar ndotjen e ajrit

Qeveria gjermane parashikon transport publik falas në qytete për të përmirësuar cilësinë e ajrit, një masë e bërë publike sot dhe që synon për t’iu shmangur hetimit nga gjykata europiane.

Për shtetet rajonale dhe komunat parashikojmë ofrimin falas të transporteve publike për të ulur numrin e makinave të pasagjerëve në qarkullim, bën me dije një email i dërguar më 11 shkurt nga ministrja e Mjedisit, Barbara Hendricks ai i Transporteve Christian Schmidt dhe Financave, Peter Altmaier drejtuar komisionerit europian përgjegjës për mjedisin, Karmenu Vella.

Kjo masë së bashku me disa të tjera do të testohet në 5 qytete gjermane, Bonn, Essen, Herrenberg, Reutlingen dhe Mannheim.(Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

Sipas propozimit të Berlinit masa do të hyjë në fuqi jo më vonë se fundi i vitit, përcjell Atsh.

Ideja e futjes së transportit publik falas ka nxitur gjithsesi një farë rezervash në Gjermani. Qeveria federale duhet të bëjë publike mënyrën e financimit të këtij projekti’’, u shpreh Michael Ebling, kryetar i një federate të shërbimeve publike (VKU).

SHPËRNDAJE