Hajdutët e lënë pa ndjenja, gruaja zgjohet dhe flet një gjuhë tjetër!

Një grua amerikane është zgjuar me një theks te shkelqyer anglez pas një dëmtimi kokë.

Ashley Bosma, 28 vjeç, nga Florida, ishte vetëm në shtëpi në tetor 2017, kur hajdutet hyne ne shtepi dhe e goditen atë në kokë dhe duke e lënë pa ndjenja.

Pasi u trajtua në spital, Ashley u kthye në jetën normale të saj edhe pse kishte probleme me kujtesën dhe turbullira në tru.

Por vetëm një muaj më vonë, theksi i saj i trashë amerikan u zhduk brenda natës dhe në vend të kësaj ajo filloi të fliste me një theks anglez.

Mjekët tani besojnë se Ashley vuan nga sindroma e theksit të huaj, një çrregullim i rrallë i të folurit që gjendet në rastet e dëmtimeve të trurit.

Life-changing attack: Ashley, from Hollywood, Florida, was alone at home in October 2017 when an intruder broke in, hitting her on the head and leaving her unconscious
Ashley and daughter Sophia. During a dinner with her husband one night she lost consciousness and began acting strangely, so her husband rushed her back to hospital
Recovery: After being treated in hospital for a head injury, Ashley, went back to her normal life despite still suffering with memory problems and brain fog
Ashley in hospital. A month after returning home, her thick American accent disappeared overnight and instead she began speaking with a plummy English voice
Ashley (pictured with husband Derek) said: 'Whenever me and my husband go out, someone will always ask about where I'm from and then we have to explain it all - my husband has perfected his explanation'
SHPËRNDAJE