Haradinaj premton zgjidhje afatgjate për zjarrfikësit

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, u ka premtuar zjarrfikësve se kërkesat e tyre do të gjejnë zgjidhje brenda dy javësh.

Sipas tij, për dy javë, kërkesat e zjarrfikësve do të jenë temë diskutimi në mbledhjen e qeverisë dhe me këtë rast atyre do t’u ofrohet zgjidhje.

“Qeveria e Kosovës është shtëpia e juaj dhe nga këtu do të gjendet zgjidhja për problemet që i keni, e të cilat datojnë që nga viti 2008”, ka thënë ai.

……………………………………………………………………………………………………………..
Ja çfarëi bëri shqiptari tifozit serb sa ishin duke e shikuar një ndeshje të Botërorit në një shesh

……………………………………………………………………………………………………………..

Haradinaj ka kërkuar mirëkuptim nga zjarrfikësit, duke thënë se qeveria është në hartim të një koncept-dokumenti që do t’i rregullojë për periudhë afatgjate problemet me të cilat përballen zjarrfikësit në Kosovë. Sipas tij, numri i zjarrfikësve s’është shumë i madh dhe problemi i tyre mund të menaxhohet më lehtë.

Përfaqësuesi i Sindikatës së Zjarrfikësve, Muharrem Beka, numëroi disa nga kërkesat prioritare, si rritja e pagesës për rrezikshmëri në punë, ngritja e koeficientit deri në hyrjen në fuqi të ligjit për paga, kompensimi i ndërrimit të natës dhe i punës jashtë orarit.

  • ETIKETIMET
  • 1
SHPËRNDAJE