Hoxha: Gjykata ka mjaftë dëshmi për caktimin e paraburgimit ndaj të arrestuarve në veri

Prokurori special Sylë Hoxha, ka deklaruar se pret nga Gjykata që ta aprovojë kërkesën e tij për caktimin e masës së paraburgimit për tre të dyshuarit e arrestuar dje lidhur me vrasjen e liderit serb Oliver Ivanoviq.

Prokurori Hoxha tha se gjykata ka prova të mjaftueshme për të caktuar një masë të tillë ndaj tre të dyshuarve.

“Kam bo kërkesën për masën e paraburgimit ndaj tre të dyshuarve. Kështu që t`u e pas parasysh që ka prova të mjaftueshme për dyshim të bazuar e kam kërku masën e paraburgimit. Për këtë jeni në dijeni dhe për këtë do të vendos gjyqtari”, ka deklaruar prokurori Hoxha.

Lidhur me vonesën në mbajtjen e kësaj seance, prokuroi Hoxha ka deklaruar se ka ndodhur për shkak se mbrojtësit e të dyshuarve janë vonuar.

“Arsyeja e vonesës ka qenë pritja e mbrojtësve”, ka deklaruar ai.

Ndryshe sot Gjykata Themelore e Prishtinës, konkretisht gjykatësi Arben Hoti, e ka mbyllur seancën për caktimin e masës së sigurisë ndaj tre të arrestuarve për rastin Ivanoviq.

SHPËRNDAJE