Ilaç për shëndetin, specat djegës janë të jashtëzakonshëm

Specat e djegës ndihmojnë kundër migrenës dhe dhimbjes se kokës.

Studimet tregojnë se specat e djegës munden me ofrue lehtësim te dhimbjeve nga migrena dhe sinoziti.

Capsaicina asht kimikat që i ban specat me qenë te djegës.

Ajo asht e njoftun se pengon nji neuropeptide kyç, substancën P që asht çelësi i transmetimit të dhimbjeve në tru.

Specat e djegës parandalojnë dhe lehtësojë sinozitin, mbasi nxitin sekrecionet që ndihmojnë në pastrimin e mukozës nga hunda.

Ato gjithashtu përmbajnë veti antibakteriale që ndihmojnë për me luftue infeksionet kronike të sinozitit. Specat e djegës, po ashtu, luftojnë kancerin.

Capsaicina, jo vetëm shkakton djegie në gjuhë, por ajo gjithashtu drejton qelizat e kancerit të prostatës për me vra veten.

SHPËRNDAJE