Ja pse duhet ta përdorim mjaltin sidomos në vjeshtë

Mjalti është një nga produktet më të shëndetshme nëse konsumohet në sasinë e duhur.

Nektari i bletëve mund të hahet në mënyra të ndryshme: me bukë, me biskotë apo të përdoret si shtesë e çajit.

Më poshtë janë renditur disa nga arsyet se pse mjalti është i mirë të konsumohet sidomos në sezonën e vjeshtës:

Për alergjitë– mjalti heq simptomat e alergjive dhe forcon sitemin imunitar.

Për ftohje– sezona e vjeshtës njihet si sezonë, ku mbizotërojnë gripi dhe viruset.

Infeksionet e traktit respirator- nëse keni ftohje të thellë apo ndonjë infeksion të mushkërive, përdorni mjaltin për trajtim.

Efekt qetësues- nëse vuani nga ankthi apo depresioni, mjalti ka efekte qetësuese shumë të mira.

Dhimbje menstruale– nëse keni dhimbje të forta menstruale, atëherë përdorni pak mjaltë dhe limon për të lehtësuar dhimbjet.

SHPËRNDAJE