Kaq filxhanë të kafes, s’ju bëjnë dëm nëse i pini për një ditë

Për të gjithë ata që pinë gjashtë filxhanë kafe në ditë, hulumtimet e reja sugjerojnë se kjo nuk është një ide e mirë.

Një studim i Universitetit të Australisë së Jugut zbuloi se pirja e më shumë se gjashtë gota në ditë rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës me 22 për qind.

tudimi, bazuar në të dhënat e UK Biobank të 347.077 pjesëmarrësve të moshës ndërmjet 37 dhe 73- vjeç, ishte një përpjekje për të kuptuar nëse disa prej nesh janë më elastik ndaj efekteve të kafesë se sa të tjerët.

Hulumtuesit u përqendruan në gjenin metabolizues të kafeinës CYP1A2, që besohet të ndihmojë procesin e përpunimit të kafeinës.