KDI: Nëse zgjedhjet parlamentare do të mbaheshin nesër kjo parti do të siguronte shumicën e votave!

ë një hulumtim me opinonin publik që së fundmi e ka realizuar Instituti Demokratik i Kosovës, lidhur me zgjedhjet parlamentare, pjesa më e madhe e të anketuarve kanë thënë se do ta votonin Lëvizjen Vetëvendosje nëse zgjedhjet do të mbaheshin nesër.

Lajmin e ka bërë të ditur drejtori i këtij instituti, Ismet Kryeziu. Ai ka thënë se pas VV është renditur PDK, pastaj LDK, AAK, NISMA dhe subjektet tjera politike.

Për kë do të kishit votuar nëse zgjedhjet parlamentare do të mbaheshin nesër?

27.1% do të votonin LVV, 19% PDK, 18.1% LDK, AAK 11%, Nisma për Kosovën 2.7%, Lista Serbe 1.4%, Aleanca Kosova e Re, 1.2%, Alternativa 0.3%, partitë tjera 1.5%, ndërkaq kanë refuzuar të përgjigjen 17.7%.Nga hulumtimi i #KDI, me opinionin publik, në mesin e votuesve të rinj.

SHPËRNDAJE