KEDS /KESCO nuk përfill vendimin e ZRRE-së, vazhdon me reduktime të ashpra (Dokument)

Disa qytete e shumë fshatra të Kosovës edhe sot po ballafaqohen me mungesë të madhe të energjisë elektrike. Kompania përgjegjëse për furnizim me energji elektrike KEDS / KESCO po justifikohet duke dërguar paraprakisht njoftimin për ndalje të rrymës me arsyetimin e riparimeve të nevojshme.

Edhe pse para një javë Zyra e Rregullatorit të Energjisë (ZRRE) pikërisht për këtë i ka tërhequr vërejtjen KEDS/KESCO  që të mos aplikohen masa të tilla por të furnizoj qytetarët me energji elektrike gjatë këtyre ditëve të dimrit, siç është i obliguar me ligj dhe sipas licencës.

“Në emër të Bordit të ZRrE-së, ju lutem gjeni bashkëngjitur Kërkesën e ZRrE-së për ndërprerjen e menjëhershme të reduktimeve dhe mosaplikimin e ndërprerjeve të planifikuara të energjisë elektrike”.

Në të kundërtën, ZRRE ka njoftuar se do të aplikon gjoba ndaj kompanisë turke të distribucionit KEDS / KESCO.

VENDIMI I ZRRE:

vendimi ZRRE
Por pavarësisht kësaj, edhe sot është e gjatë lista e njoftimit të KEDS/KESCO për ndërprerjen e energjisë për këtë vikend është e gjatë.

SHPËRNDAJE