Këto janë armët dhe autoblindat e FSK

Të importuara nga Turqia autoblindat e FSK-së janë mjete të sigurta për ti transportuar ushtarët në raste të emergjencave. Në emisionin e fundit “Drejtësia në Kosovë” ka transmetuar pamje gjatë manovrave të FSK-së ku janë përdorur mjetet e blinduara.

Në reportazhin e transmetuar shihet toga e ushtarëve special duke u bërë gati e më pas edhe duke reaguar për të shpëtuar pengje.

Sipas zyrtarëve të FSK-së batalioni i reagimi të shpejtë është i paisur me mjete të blinduara dhe armë zjarri të standardeve të NATO-s. Filmimet e transmetuara paraqesin një situatë pengëmarrjeje ku FSK thirret për të liruar pengjet.(Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

Ushtarët e togës speciale udhëtojnë me autoblinda deri në vendin e ngjarjes nga ku në formacione lufte ndërhyjnë për të spastruar zonën.

Në filmime shihet edhe përdorimi i armëve të zjarrit dhe maskave të gazit.

SHPËRNDAJE