Këto janë projektet që u dëmtuan nga vjedhja e 2 milionë eurove nga buxheti i Ministrisë së Infrastrukturës

Tri projekte të rëndësishme të Ministrisë së Infrastrukturës janë dëmtuar të premten e 9 tetorit në mesditë si pasojë e katër transaksioneve që duke marrë mjete të destinuara për projekte të ndryshme, i çuan afro 2.1 milionë euro në një kompani private që s’ishte kontraktuar kurrë nga kjo ministri, raporton Gazeta Express.

Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi, në një konferencë të përbashkët për media me sekretarin e kësaj ministrie, Izedin Bytyqin, ndër tjerash, ka thënë se janë dëmtuar një numër i projekteve me rëndësi për qytetarët.

“Ministria e Infrastrukturës është palë e dëmtuar dhe janë dëmtu taksat e qytetarëve. Janë dëmtu një numër i projekteve që janë me rëndësi për qytetarët dhe zonat ku janë duke u realizu ato projekte. Dhe do të bëjmë çmos, do t’i ndihmojmë të gjitha organet e tjera që këto taksa dhe këto mjete të kthehen në buxhetin e ministrisë”, tha Abrashi.

Ndërsa sekretari i përgjithshëm i Ministrisë së Infrastrukturës, Izedin Bytyqi, specifikoi projektet që janë dëmtuar nga vjedhja e afro 2.1 milionë eurove nga buxheti i kësaj ministrie.

“Mjetet janë marrë prej tri projekteve: është projekti Zhur-Dragash-Brod, projekti Prishtinë-Mitrovicë dhe projekti Prizren-Prevallë”, tha Bytyqi.

Ndërkaq ministri Arban Abrashi ka treguar se kompania “LDA Group” me bazë në Llapushnik të Drenasit nuk ka qenë e kontraktuar asnjëherë nga ministria. Pavarësisht kësaj, kompania e Kadri e Valon Shalës përfitoi këto mjete, duke i shpërndarë disa prej tyre në xhirollogari të individëve e bizneseve të ndryshme.

Zyrtari i Thesarit, Labinot Gruda, që ishte i angazhuar t’u krijonte qasje elektronike zyrtarëve të tjerë, u arrestua më 20 tetor me dyshimin se me katër transaksione, i kishte transferuar mjetet në kompaninë “LDA Group”. Atij iu është caktuar masa e paraburgimit prej 30 ditësh nga Gjykata Themelore e Prishtinës.

Ndërkaq pronari i “LDA Group”, Kadri Shala, që ishte në arrati bashkë me Valon Shalën, të hënën u dorëzua në Policinë e Kosovës, ashtu siç kishte paralajmëruar me një letër të dërguar në Express dhe T7. Sot, Gjykata Themelore e Prishtinës ia caktoi masën e paraburgimit prej 30 ditësh. Në arrati, ende ndodhet Valon Shala, përfaqësues i autorizuar i kësaj kompanie.