Kryeministri Haradinaj bëhet ‘horë’ me anglishten e tij në televizionin e njohur (Video)

Kryeministri Ramush Haradinaj ka qenë në intervistë në televizionin e njohur të lajmeve CNBS.

Haradinaj foli për përfitimin që do të kishte Mbretëria e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara në rast se Kosova dhe vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor do të anëtarësoheshin në Bashkimin Evropian.

Ai tha që Kosova dëshironte marrëdhënie direkte dhe të besueshme me Londrën, ashtu siç e kishte me Shtete te Bashkuara. Sidoqoftë, atij i mungonte rrjedhshmëria në të folur që e bënte të zorshme t’i lidhte dhe kuptimësonte fjalitë e tij. Ja një nga fjalitë e tij:

“Marrëdhënie direkte dhe të besueshme me Londrën, ashtu siç e bëjmë me ShBA-të, megjithatë ne shohim një avantazh në të bërit vend anëtar i BE-së, kështu që ne jemi pjesë e një ekipi kombesh në ose si Ballkan Perëndimor. Kështu, për ne si një vend i vogël, ky është një avantazh – ne besojmë që perspektiva jonë është e garantuar.”

Ajo që vërehej në të folurën e tij në gjuhën angleze është edhe theksi shumë i rëndë. Sidoqoftë, kryeministri Haradinaj nuk qëndron aq mirë as në gjuhën shqipe.

Më poshtë e keni videon dhe tekstin e transkriptuar nga ajo që tha kryeministri i vendit, Haradinaj.

“This debate that exists as Brexit or as a US-EU relations hasn’t created problems for us as we believe United States in this case, UK, but as well Europe, has an interest that western balkans becomes EU, so all our nations to become EU. This is to push out the influence of Russia or states actually but there are other influences as well that I believe western balkans would need to stay out of them as we saw in the past that terrorism and other movements.”

“Nato intervention in Kosovo 99, Nato peacekeeping troops in Kosovë today are a success story for every nation that contributed in this mission. They are allied and trusted by population by kosovë. Nato soldiers in kosovo are seen as our sons and daughters. However, we want as well to, not to be only observing security, to contribute. Today kosovë is ready to offer its small force KSF [FSK]. We are in time of transition to an army to offer for contributing for peace not only regional but further. So we could today add our troups to uk, us or any other nato member troops abroud so we see this debate of who is contributing on whis side or what for nato. We would like to be part of nato to contribute for peace.”  /Periskopi

SHPËRNDAJE