Ky fenomen i rrallë do të ndodh me 19 shkurt

Ky është fenomeni i rrallë që do të ndodhë brenda muajit shkurt.

Mbrëmjen e 19 shkurtit hëna do të jetë më e ndriçuar dhe më e shkëlqyer në krahasim. Kjo gjë do të ndodhë për shkak të fenomenit që njihet si “Superhëna”.

Ky fenomen ndodh për shkakun se që Hëna e Plotë do të gjendet saktësisht në pikën e orbitës së saj më të afërt me Tokën.

Astrofizikanti Gianluca Masi është shprehur se ky fenomen nuk duhet humbur pa u parë.

Më tej astrofizikanti është shprehur kështu:

Hëna do të gjendet në një distancë me Tokën rreth 356.761 kilometra. Në 2020, nuk do të kemi më një Hënë të plotë kaq pranë nesh.”

SHPËRNDAJE