LDK i jep një goditje Qeverisë Haradinaj

Kryeministri Haradinaj e nisi vitin 2018 duke premtuar që çështjet e mëdha si demarkacioni, liberalizimi i vizave, ushtria e dialogu, (të cilat për vite me radhë po kërkojnë epilog) do të gjejnë zgjidhje brenda këtij viti.

Përveç tij, edhe përfaqësuesit e Bashkimit Evropian (shefja e BE-së Frederica Mogherini dhe komisionari evropian për Zgjerim dhe Politikë Fqinjësore, Johannes Hhan) kanë paralajmëruar që viti 2018 do të jetë vit kyç për shtetet e Ballkanit. Mirëpo opozita në vend, duke parë punën e deritanishme të qeverisë “Haradinaj”, nuk ka shfaqur optimizëm që këto çështje do të marrin epilog gjatë vitit 2018. Deputetë nga lëvizja “Vetëvendosje” thonë se Haradinaj u mundua të gjejë zgjidhje, por që nuk punoi mjaftueshëm. Andaj zgjidhja e këtyre çështjeve sipas tyre njëherë mbetet vetëm dëshirë.

Në anën tjetër, deputetë nga Lidhja Demokratike e Kosovës thanë prerë për “Zërin” se qeveria “Haradinaj” nuk ka potencial që t’i shtyjë çështjet e mëdha përpara.

Ndërkohë edhe njohësit e çështjeve politike kanë thënë se zgjidhja e çështjeve që e preokupojnë Kosovën për gati një dekadë do të jetë e vështirë përgjatë vitit 2018. Kryeministri Haradinaj premtoi që çështjet e mëdha që janë premtuar për vite me radhë e që ende nuk kanë marrë epilog, siç janë demarkacioni, liberalizimi i vizave e ushtria, do të jenë prioritet për vitin 2018.

SHPËRNDAJE