Libri i klasës së katërt me përmbajtje skandaloze

Tekstet e librave shkollor në Kosovë, shumicën e rastve kanë përmbajtje diskriminuese dhe fyese.

Librat që mësohen nëpër shkolla kosovare vazhdojnë të kenë shembuj skandaloz , dallime gjinore, diskriminime dhe favorizime të ndryshme patriarkale.

Nxënësit e klasës së katër në Kosovë, mësojnë dallimet gjinore, në një familje se si një nënë trajton në mënyrë jo të barabartë vajzën e saj me djalin.

Në rrjete sociale është duke qarkulluar një fotografi ku shihet një tregim më titull “Djali është Djalë”, në librin e ‘Leximi’t të klasës së katërt, ku filitet për dallimet gjinore, ku një nënë vajzënn e saj e konsideron si një lloj ‘shërbëtore’ të djalit.

Teksti është i shkruar nga Skënder Hasko, shkrimtari i njohur për fëmijë.

Raste të tilla janë shumë të shpeshta në tekste e librave që mësojnë nxënësit në shkolla fillore