Limaj vendeve perëndimore: Mos e toleroni Serbinë t’i mohoj krimet e kryera në Kosovë

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Fatmir Limaj, ka reaguar pas miratimit në Kuvend të rezolutës për Gjenocidin e kryer serb në Kosovë gjatë luftës në vitet 1998-1999.

Limaj ka thënë se përkundër që Kosova është vonuar në këtë proces, megjithatë thotë se krimi asnjëherë nuk vjetërsohet.

Ai i ka bërë thirrje vendeve perëndimore të mos e tolerojnë Serbinë t’i mohoj krimet e kryera në Kosovë.

Kryetari i Nismës ka thënë se pret që përpjekjet e Kosovës të mbështeten nga bota e qytetëruar për t’i zbardhur masakrat, si parakusht për të ecur përpara.

Postimi i plotë i Limajt:

Kuvendi i Kosovës, me iniciativë të Grupit Parlamentar të Nismës Socialdemokrate dhe në bashkëpunim me të gjitha grupet parlamentare, sapo ka votuar rezolutën për Gjenocidin e kryer serb në Kosovë gjatë luftës në vitet 1998-1999.

Kosova përfundimisht po i kthehet vetes dhe po kërkon drejtësi për krimet e kryera nga ana e aparatit shtetëror serb. Edhe pse jemi vonuar në këtë proces, megjithatë krimi asnjëherë nuk vjetërsohet.

U bëj thirrje vendeve perëndimore të mos e tolerojnë Serbinë t’i mohojë krimet e kryera, siç po bëjnë drejtuesit e Serbisë, duke i mohuar krimet dhe masakrat makabre mbi popullatën civile shqiptare.

Presim që përpjekjet tona të mbështeten nga bota e qytetëruar për t’i zbardhur masakrat, si parakusht për të ecur përpara. FL

SHPËRNDAJE