“Më i vogli tre vjeç”/ Nëna me lot në sy rrëfen tmerrin që ndodhi: Fluturova fëmijët nga dritarja

Dëme të konsiderueshme në banesa ka shkaktuar tërmeti i sotëm edhe në zonën e Prezës. Mure të shembur, xhama të thyer, është kjo panorama që sjell gazetarja Dorjana Bezat nga kjo zonë.

Banorët kanë rrëfyer sekondat e tme rrit gjatë lëkundjeve të tër metit dhe se si kanë mundur të dalin prej banesave. Me lot në sy një grua rrëf en se si ka nxjerrë fëmijët, më i vogli 3 tre vjeç nga dritarja.

Një tër met i fuqishëm 6.3 ballë ka go ditur vendin, ndërsa zyrtarisht 18 persona kanë humbur jetën, mes tyre 2 fëmijë. Prej mëngjesit e deri pasdite vendi është go ditur nga disa pasgo ditje të tjera.

Ekipet e shpëtimit vijojnë kërkimet nën gërmadha, për të mbijetuar, ndërkohë banorët në panik thonë se nuk do të kthehen në banesa nga frika e lëkundjeve.