Me parimet e Albin Kurtit procesi i dialogut s’mund të ecën para, thotë Shala

Hape pamjen e mëposhtme dhe shikoje të plotë

00Blerim Shala, këshilltar i presidentit Hashim Thaçit, në Rubikon të KTV-së, ka thënë se ekipi negociator më Serbinë duhet të jetë gjithëpërfshirës.

Përveç spektrit politik, ai tha se duhet të ketë edhe shoqëri civile dhe ekspertë vendorë.

Hape pamjen e mëposhtme dhe shikoje të plotë

“Ne synojmë dhe presim që brenda javës duhet të ketë ekip”, nënvizoi ai.
Gatishmëria e Albin Kurtit për të udhëhequr një proces të tillë nuk mbështetet nga Shala.

Këshilltari i Thaçit tha se me parimet të cilat ka Lëvizja Vetëvendosje dhe lideri i saj nuk mund të ecë përpara procesi.

“Ne e dimë që Vetëvendosja dhe Albin Kurti i ka parimet e veta. Mund t’i respektoj parimet e tij po me ato parime nuk mund të ecë ky proces”, ka thënë ai.

Ai përmendi çështjen e të pagjeturve, e cila, sipas Shalës, duhet të përfundohet.

“Është një fazë keqkuptimesh”, tha ai duke ju referuar një kompromisi të mundshëm për amnisti të krimeve të luftës.

Hape pamjen e mëposhtme dhe shikoje të plotë
SHPËRNDAJE