Mënyrat natyrale për të larguar dhimbjen e dhëmbit

Në qoftë se ke dhimbje të dhëmbit, është mirë që të konsultohesh me dentistin para se gjendja të përkeqësohet.

Dhe gjithashtu mund të provosh këto mjekime shtëpiake.

Dhimbjet e dhëmbit janë një ndër dhimbjet më të padurueshme. Dhe në momentet kur është e pamundur të shkohet tek dentisti, ka disa mënyra natyrale për lehtësimin e këtyre dhimbjeve.

Ka veti antibakteriale që ndihmon në zbutjen e dhimbjes së dhëmbit. Shtypeni atë dhe vendoseni në dhëmbin që po ju dhemb.

Kripa dhe biberi

Nëse nuk mund ta duroni dhimbjen e dhëmbit atëherë kombinonin kripën dhe biberin në sasinë e njëjtë dhe lajini dhëmbët me këtë sasi e veçanërisht dhëmbin që po ju dhemb.

Qepa ka veti antibakteriale që ndihmon në reduktimin e dhimbjes pasi mbyt bakteret.

Vendoseni një pambuk në një sasi të ekstraktit të vaniljes dhe vendoseni atë në dhëmbin që po ju shkakton telashe. Për pak kohë, dhimbja do të lehtësohet.

Kubëza akujsh

Ndihmojnë në mpirjen e dhëmbit, çka edhe ndihmon në reduktimin e dhimbjes. Merrni disa kuba akujsh dhe vendosini në dhëmb në mënyrë që dhimbja të stabilizohet.

SHPËRNDAJE