Momenti kur KFOR-i përleshet me Ushtrinë serbe në Prizren dhe largimi i tyre nga Kosova

Sot janë bërë 20 vjet, qëkur hynë trupat e parë të NATO-s në Kosovë.

Me të hyrë ata, filloi edhe largimi i forcave serbe nga Kosova.

Një kundërshtim për t’u larguar ishte hasur në qytetin e Prizrenit.

Aty KFOR-i, ishte dashur që të jep ultimatum prej disa minutash për ta lëshuar qytetin.

Dhe pikërisht kjo kishte ndodhur. Pas ultimatumit të komandantit të KFOR-it, pati filluar edhe largimi i forcave të mëdha të ushtrisë serbe.

Pamjet e largimit dhe ultimatumin mund t’i shikoni në videon e mëposhtme:

SHPËRNDAJE