Morgan: Vazhdimi i dialogut ndërmjet Kosovës dhe Serbisë është nevojë për rritjen ekonomike

Zyrtari ekonomik rajonal në Zyrën për Çështje të Evropës Jugore dhe Qendrore të Departamentit Amerikan të Shtetit, Robert Morgan, ka thënë se stabiliteti i Kosovës është parakusht esencial për tërheqjen e investimeve të huaja.

Sipas tij, edhe vazhdimi i dialogut me Serbinë është nevojë për rritjen ekonomike të vendit. Këto komente Morgan i ka bërë në një takim që të enjten e ka zhvilluar me përfaqësues të Odës Ekonomike Amerikane (OEA) në Kosovë, me biznese – anëtarë të kësaj ode.

Në këtë takim Morgan thuhet se e ka inkurajuar OEA’në që të përdorë ndikimin e saj për të nxitur qeverinë e ardhshme të ndërmarrë hapa konkretë në përmirësimin e sundimit të ligjit dhe të mjedisit afarist.

Në një komunikatë të OEA-së thuhet se marrëdhëniet e mira ndër fqinjësore, fuqizimi i sundimit të ligjit, luftimi i korrupsionit dhe rritja e stabilitetit të Kosovës dhe tërë rajonit janë kyç për rritjen e investimeve amerikane.

Në takim me udhëheqësit afaristë të Odës Amerikane, zyrtari i Departamentit të Shtetit, citohet të këtë thënë se stabiliteti është esencial për tërheqjen e investimeve.

“Edhe vazhdimi i dialogut ndërmjet Kosovës dhe Serbisë është nevojë për rritjen ekonomike”, ka thënë zyrtari amerikan.

Në komunikatën e OEA’së thuhet se Morgan ka theksuar edhe faktin që shumë biznese në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë pak informata rreth Kosovës.

  • ETIKETIMET
  • 1
SHPËRNDAJE