Nënkryetari Pacolli i del hapur kundër kryetarit Shpend Ahmeti

Nënkryetari i Prishtinë Selim Pacolli, ka thënë se flamuri i Kosovës do të vendoset tek rrethi në Prishtinë. I kontaktuar nga Magazina.al, Pacolli ka thënë se Prishtina duhet të mbulohet me simbole të shtetit të Kosovës për nderë të 10-vjetorit të Pavarësisë.

“Nuk e di se ne baze te cilave ligje dhe rrethava është vendosur flamuri kombëtar në hyrje te qytetit tek rrethi. Por tani me shume se kurrë duhet te mbulohet kryeqyteti me simbole shtetërore dhe ligji per shenimin e festave shtetrore na lejon kete’, ka thënë Pacoli për Magazina.al

Më tej, ai ka thënë se s’ka asgjë kundër flamurit kombëtar, por kjo është festë shtetrore dhe si e tillë duhet të trajtohet.(Kliko mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

Ndryshe, shefi i Pacollit, kryetari Shpen Ahmeti, që disa ditë ka gjuajtur “topin” tek qeveria në lidhje me flamurin te rrethi në Prishtinë, duke thënë se nuk është kompetencë e Komunës.

Aty ku po kerkohet vendosja e flamurit shtetrore eshte pron e komunes dhe komuna ka vendos per vendosjen e simbolit te shtetit te saj I thash se qeveria po jav gjuni “topin” juve se eshte qeshtja e juaja tha nuk dua te komentoje deklaraten e qeverise