Një muaj para sulmit në zemër, në trupin tuaj shfaqen këto shenja

Ndalimi është më mirë se shërimi. Këto rregulla të thjeshta mund të aplikohen për çdo sëmundje, sidomos kur këto shenja janë të pa njohura, shkruan Bright Side, përcjell Periskopi.

Bright Side do të ju njoftoj për simptomat një muaj më parë (ndoshta edhe më herët) para sulmit në zemër. Nuk duhet të ndjeheni në siklet por duhet ndërmarr masa.

  1. Lodhja

Prek diku 70 përqind të femrave.

Lodhje jo e zakonshme, është një nga shenjat se mund të prekni nga sulmi në zemër. Më shumë janë të prekura femra. Aktivitetet fizike dhe mendore nuk mund të jenë shkaktarët për lodhje. Ndoshta me pak gjumë apo një tush mund të evitohet kjo.

  1. Dhimbje barku

Diagnostifikohet në 50 përqind të rasteve

Dhimbjet në bark, mund të jetë një nga shenjat për sulm në zemër. Kjo prek femrat por edhe meshkujt.

Përshkrimi: Kjo mund të zgjas një kohë, të ndalet pak por edhe vazhdon më tutje. Tensioni psiqik mund të shkakton dhimbjet e barkut.

  1. Pagjumësia

Prek më shumë se 50 përqind femrat

Edhe kjo prek më shumë femrat. Vjen si pasojë e depresionit në shkallë të lartë.

Përshkrimi: Përshihen edhe veprimet vështirësi për të fjetur, zgjuarja herët.

  1. Frymarrje e shkurtuar

Diagnostifikohet në 40 përqind të rasteve

Dyspnea, apo marrja frymë shkurt është një gjendje që mund të marrësh frymë plotësishtë. Kjo prek të gjinit, por  një shenjë e tillë tregon se sulmi në zemër nuk është larg.

 

  1. Humbja e flokëve

Më shumë prek meshkujt, më shumë se 50 përqind

Humbja e flokëve është një indikator e sulmit të zemrës. Më së shumti prek meshkujt më shumë se 50 përqind.

  1. Rrahje të pa rregulluara të zemrës

Kjo shoqërohet nga paniku dhe ankthi, që zakonisht më të atakuara janë femrat.

Rrahjet e çrregulluara zgjasin 1-2 minuta. Nëse nuk ndalen thire doktorin menjëherë.

  1. Djersitje e tepërt

Djersitja e tepërt është një shenjë e hershme e sulmit të zemrës. Mund të keni ndonjëherë gjatë ditës apo natës. Kjo më shumë prek femrat, sidomos në kohën e menopauzës.

1.Dhimbje gjoksi

Kjo prek të dy gjinitë. Tek meshkujt kjo mund të jetë një shenjë e hershme e sulmit në zemër. Mund të ndodh që të keni dhimbje në dy anët e krahut. Diku 30 përqind prek femrat.

SHPËRNDAJE