Personave të kësaj moshe u kufizohet lëvizja, disa të tjerë lirohen nga puna

Rritja e numrit të personave të infektuar me COVID-19 ka bërë që Ministria e Shëndetësisë të vendos masa të reja.

Këto masa i ka bërë të ditur i pari i MSH-së, Armend Zemaj, derisa ka theksuar se masat e reja janë të vendosura nga të gjitha institucionet shëndetësore.

Ndër masat që Ministria e Shëndetësisë ka marrë është edhe kufizimi i orarit të veprimtarisë të sektorit të gastronomisë. Ai ka njoftuar se të gjithë ata që ofrojnë shërbime në sektorin e gastronomisë, do t’u ndalohet veprimtaria nga ora 21:00 deri në orën 05 të mëngjesit.

Ai njoftoi se ky orar vlen edhe për të gjitha qendrat tregtare.

Zemaj po ashtu njoftoi se si masë tjetër personat me sëmundje kronike dhe ata mbi moshën 60 vjeçare do të lirohen nga puna në zyrë, personat mbi moshë 65 vjeçare u lejohet dalja nga ora në 06-10.

Ai bëri të ditur se ligjëratat në universite do të mbahen online, derisa tha se po ashtu është e domosdoshme të reduktohet numri i stafit në nivelin qendror dhe lokal në institucionet publike dhe private.

“Personat me sëmundje kronike dhe ata mbi moshën 60 vjeçare do të lirohen nga puna në zyrë, personat mbi moshë 65 vjeçare u lejohet dalja nga ora në 06-10 dhe ora. Ligjeratat do të mbahen online, provimet dhe puna praktike mbahet në prani fizike duke respektuar rekomandimet. Të gjitha qendrat tregatre do të ndalohet veprimtaria nga ora 21:00, të gjitha kafiteritë dhe objektet e gastronomisë u ndalohet puna nga ora 21:00 – 05:00. Do të ndërmerren masa të repta për parandalimin e pandmisë brenda institucioneve. Është në diskutim që ekipet mjekësore të QKMF-ve duhet të bëjnë kontrollë në pikat e kalimit kufitar. Shtabet komunale”, u shpreh Zemaj.

Një nga masat e marra është edhe personat me sëmundje kronike dhe ata mbi moshën 60 vjeçare të cilët do të lirohen nga puna në zyrë, personat mbi moshë 65 vjeçare u lejohet dalja nga ora në 06-10 dhe ora.