PLANI: Nga data 4 maj zbuten masat, me 25 maj pjesa finale e lirisë së lëvizjes

Po qarkullojnë dy fazat e fillimit të lëvizjes, teksa nuk zhvillohen në mënyrë zyrtare.

Më poshtë gjeni formën e lëvizjes sipas burimeve jo zyrtare të Besa TV:

Faza e parë
Të filloj me 4 Maj dhe atë me kthimin e lirisë së lëvizjës së qytetarëve me masa të qarta kufizuese sa i përket distancimit social dhe masave mbojtëse të nevojshme.

📍 Hapja e tregjeve të gjelbërta, dyqaneve zejtare, dyqaneve të vogla tregtare (deri në 200m2) dhe lokaleve ofruese të shërbimeve të ndryshme me kushte dhe rregullativë të paracaktuar qartë për të respektuar distancimin social dhe masat mbrojtëse.

📍 Rifillimi i punës të sektorit të ndërtimtarisë, duke përcaktuar qartë kushtet që duhet ndërmarrë në respektimin e rekomandimeve të Institutit të Shendetit Publik të Kosovës.

📍 Hapja e salloneve të automjeteve dhe automekanikëve.
📍 Hapja e parqeve malore.

📍 Përgatitjet e nevojshme për fillimin e procesit mësimor me prioritet maturantët.

📍 Aktivizimi i transportit urban publik të kontrolluar.

🔵 Faza e dytë

Të filloj me 25 Maj pas analizës së situatës epidemiologjike dhe disciplinës së qytetarëve dhe bizneseve dhe të vazhdoj me:

📍 Hapjen e sektorit të hotelerisë dhe gastronomisë

📍 Hapjen e frizerëve, dhe salloneve të bukurisë.

📍 Hapjen e studiove të fitnesit

📍 Hapjen e parqeve me lodra për fëmijët

Duke përcaktuar qartë për këta sektor masat e nevojshme për implementimin e distancimit social dhe rekomandimeve te ISHPK-së.

📍 Hapja e të gjitha dyqaneve tregtare (Përjashto qendrat e mëdha tregtare)

📍 Hapja e qerdheve dhe fillimi i mësimit për ciklin e ulët mësimor

📍 Aktivizimi i transportit publik ndërurban të kontrolluar.

🔵 Faza e tretë
Të filloj me 15 Qershor pas analizës së situatës epidemiologjike dhe disciplinës së qytetarëve dhe bizneseve dhe të vazhdoj me:

📍 Hapjen e qendrave tregtare

📍 Hapjen e shkolllave për nxënësit e ciklit të mesëm dhe shkollat e mesme.

📍 Fillimi i aktiviteteve sportive dhe kulturore me kufizim bye të caktuara aty ku mundet të respektohen udhëzimet e IKSHP-së.

📍 Hapjen e aeroportit për fluturime në destinacionet e mundshme.

  • ETIKETIMET
  • 1
SHPËRNDAJE