Presidenti gaboi një fjalë: Punëtorët për inati shkojnë pa rroba në punë

Gjatë një fjalimi të tijin Presidenti i Bjellorusisë Aleksander Lukashenko në vitin 2016 kishte ngatërruar fjalët zhvillim dhe zhveshje, dhe kjo kishte mjaftuar që një kompani të tallej me të, dhe të shkonin të gjithë punëtorët pa rroba në punë.

Asnjë rrobë, madje as të brendshme. Kështu kanë vajtur dhjetra të rinj në punë, në Bjellorusi. Gjithçka ka ndodhur pas një deklarate të presidentit të këtij vendi, Aleksandër Lukashenko.

Gjatë një fjalimi, ai kishte thënë “zhvillim” dhe “punë”. Por, fjalën “zhvillim” nuk e ka thënë si duhet, dhe shumë e kanë interpretuar si “zhveshje”.

Për këtë arsye, këta të rinj janë shfaqur në mënyrë provokuese pa rroba në punë.