Presidentit i vije kjo goditje e papritur nga Shqipëria

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Ilir Meta, ndryshe nga kryeministri Edi Rama, ka dalë kategorik kundër idesë së Hashim Thaçit për shkëmbim të territoreve dhe lëvizje të kufijve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.Meta ka thënë se një ide e tillë është ide e Millosheviqit, dhe sipas tij fakti që SHBA-ja dhe BE-ja kanë dhënë alarmin karshi kësaj ideje do të duhej të ishte një fakt i mjaftueshëm se një ide e tillë është e rrezikshme.

Presidenti shqiptar, në një fjalim në Qendrën ‘George Marshall’ në Gjermani, shkoi aq larg sa idenë e Thaçit për korrigjim të kufirit e krahasoi me ambicien i ish liderit serb Slobodan Milloshevic për shtete një etnike, e cila kishte shkaktuar tragjedi dhe gjenocid në hapësirat e ish’Jugosllavisë.

Meta në fjalimin e tij tha se nëse vazhdohet të shkohet më tutje me këtë ide, të cilën po e promovon presidenti Thaçi, atëherë mund të thuhet se kjo është një kronike e një konflikti të paralajmëruar.

“Nuk mund të ketë një kërcënim më të drejtpërdrejtë se ky për sigurinë tonë. Nëse do të shkojë edhe më tej, ne mund të parashikojmë vetëm se pasojat e tij do të ishin krejtësisht të paparashikueshme. Mund të konsiderohet si kronika e një konflikti të parathënë e të paralajmëruar”, ka thënë Meta në fjalimin e tij të mbajtur në Gjermani, shtet i cili gjithashtu është deklaruar kundër idesë së ndryshimit të kufijve.

SHPËRNDAJE