Qyteti ku u shënua sot temperaturë ekstreme, njerëzit po vdesin

Parashikuesi i motit të MeteoFrance, Etienne Kapikian tha se temperatura është “rekord absolut i ri kombëtar i nxehtësisë iraniane” dhe se ajo ishte temperatura më e nxehtë e regjistruar ndonjëherë në qershor.

Një qytet në jugperëndim të Iranit ka shënuar temperaturën më të lart të vendit të regjistruar ndonjëherë dhe mund të ketë shënuar rekordin botëror të temperaturave ekstreme të larta.

Qyteti Ahvaz shënoi një temperatura prej 53.7 gradë celsius.

Faqja e internetit të motit Underground tregon se temperatura në Ahvaz u ngjit edhe më lart, duke shënuar 54 gradë rreth orës 4:51 dhe 5 me orën lokale të enjten e 29 qershorit.

Mediat botërore kanë raportuar se si pasojë e kësaj vape të madhe, ka pasur edhe njerëz të vdekur.

SHPËRNDAJE