Sami Lushtaku tregon se a ishte lënë vetëm Adem Jashari në luftë?

Kryetari i Skenderajt, Sami Lushtaku, është ndër më të përfolurit që nga paslufta. Ai pak është përmendur për qeverisjen e tij, ndërsa vëmendjen merr lufta e tij me Ushtrinë Çlirimtare e edhe akuzat ndaj tij në lidhje me luftën. Mandatin e fundit katërvjeçar Lushtaku e nisi dhe e përfundoi i burgosur.

Sami Lushtaku, në intervistën e tij të parë prej kur u lirua nga burgu, dhënë Komitetit në RTV Dukagjini, ka folur për fillimin e luftës, raportet e tij me bashkëluftëtarët dhe terrenin në të cilën kishin zhvilluar sulmet, transmeton Express.

Ai ka treguar se a ishte pjesë e shtabit dhe kush ishin personat me të cilët ishte kthyer në 98-ën për të marrë pjesë në luftë.

Lushtaku në emisionin Komiteti, ka folur për raportet e tij me komandantin Adem Jashari, duke treguar se ku ishin pjesa tjetër e UÇK-së dhe pse u lanë vetëm në natën kur u sulmuan Jasharët.

SHPËRNDAJE