Serwer: Thaçi e Vuçiqi, po e mashtrojnë njëri-tjetrin

Nocioni se duhet marrëveshje e madhe dhe gjithëpërfshirëse, nuk e bind fort ekspertin amerikan për çështjen e Ballkanit, Daniel Serwer. Madje sipas tij, presidentët Thaçi-Vuçiq po e mashtrojnë njëri tjetrin.

“Nuk jam i sigurt as se Thaçi mund t’i ofrojë Vuçiqit marrëveshje të mirë. Të dy ata e kanë mbushur vetveten me idetë për ndarje apo korrigjim të kufijve, sido që e quani. Secili mendon se mund të arrijë diçka, pa dhënë asgjë për palën tjetër. Kjo nuk është mënyra si arrihet deri tek marrëveshja”, ka thënë Serwer në intervistën dhënë “Kohës Ditore”.

Sipas tij, Thaçi e dëshiron Luginën e Preshevës, e Vuçiqi nuk mund t’ia japë atë për shkak të rrugës së Selanikut. Ndërkaq Vuçiqi thotë se e dëshiron veriun e Kosovës, “por Thaçi nuk mund t’ia japë atë pjesë e cila ma herët është populluar me shumicë shqiptare”.

“Kështu që mendoj se është një mashtrim i ndërsjellë. Çështja është se korrigjimi apo shkëmbimi i territoreve nuk pranohet nga evropianët, as nga amerikanët”, ka thënë ai.

  • ETIKETIMET
  • 1
SHPËRNDAJE