SHBA godet fort Serbinë në kohën e vizitës së Putinit atje

Ambasada e SHBA-së në Beograd ishte djegur nga protestuesit serb me 21 shkurt të vitit 2008.

Ambasadori i SHBA-së në Serbi , Kyle Scott, i ka rikujtuar Vuçiqit djegien e ndërtesës së Ambasadës së SHBA-së në Beograd në ditë kur presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, po qëndronte në Beograd.

Ai ka thënë se është trishtues fakti që edhe pas dhjetë vitesh, askush nuk ka dhënë përgjegjësi dhe nuk është dënuar për atë akt në Serbi.

“Më shumë se një dekadë pas djegies së ndërtesës së Ambasadës së SHBA-së në Beograd. Një jetë e humbur nga zjarri, rreth një milion dollar dëme, asnjëherë askush nuk është përgjigjur apo dënuar ! Trishtuese! “, ka shkruar ambasadori amerikan Kyle Scott.

Reagimi i tij ndodhi, dje më 17 janar, kur Aleksander Vuçiq i kishte organizuar pritje madhështore një prej kundërshtarëve të SHBA-së, Vladimir Putinit.

SHPËRNDAJE