Shkenca thotë se fjetja në një dhomë të ftohtë është më mirë për shëndetin

Shkenca thotë se fjetja në një dhomë të ftohtë është më e mirë për shëndetin tuaj, dhe sipas hulumtuesve ekzistojnë disa arsye pse temperaturat duhet të jenë më të ulëta kur ne flemë.

Me sa duket, trupi i njeriut ka një cikël natyror, 24-orësh në të cilin temperatura rritet në orët e vona të pasdites dhe zbret në pikën më të ulët rreth orës 5 të mëngjesit. Ndërsa temperatura e trupit bie, ne bëhemi më të aftë të flemë.Prandaj, një dhomë gjumi e ftohtë do të inkurajojë dhe mbështesë gjumin me cilësi të lartë.

Studiuesit nga Universiteti i Australisë së Jugut kanë konfirmuar se një dhomë e ftohtë çon në gjumë më të qetë, dhe gjithashtu kanë bërë lidhje të temperaturave dhe pagjumësisë.

Për më tepër, gjumi në një dhomë të ftohtë gjithashtu do t’ju ndihmojë të dukeni më të rinj, pasi një temperaturë më e ngrohtë se 70 gradë ndalon lëshimin e melatoninës në trup.Meqenëse melatonin është një antioksidant i fuqishëm me aftësinë për të kapërcyer pengesën gjak-tru, është gjetur se parandalon Alzheimerin dhe plakjen e trurit.

Mbajtja e dhomës më e ftohtë gjatë natës gjithashtu do të forcojë gjendjen shpirtërore, dhe arsyeja ka të bëjë me lidhjen midis melatoninës dhe serotoninës. Serotonina, një forcues i njohur i disponimit, është gjithashtu pararendësi i melatoninës, kështu që nivelet e tyre të rritura në tru na bëjnë të ndjehemi më të lumtur dhe të pushojmë më mirë.

Për më tepër, temperaturat më të ftohta të gjumit gjithashtu nxisin asgjësimin e glukozës, një tjetër tregues i rrezikut të diabetit tip 2./gazetametro.net