Shkencëtarët e Oxford japin lajmin fantastik mbi kohën e daljes së vaksinës kundër koronavirusit

Në garën globale për të gjetur një vaksinë, Universiteti i Oksifordit thotë se deri në shtator mund të jetë gati.

Testimi në njerëz tashmë është duke u zhvilluar dhe shkencëtarët thonë se ata janë shpresë se një vaksinë e koronavirusit do të jetë në dispozicion gjerësisht deri në shtator.

“Unë kam një shkallë besimi në lidhje me këtë vaksinë, sepse është teknologji që kam përdorur më parë”, tha Sarah Gilbert, një profesore e vaksinologjië në universitet.

Vaksina merr materialin gjenetik të koronavirusit dhe e injekton atë në një virus të zakonshëm të ftohjes që është neutralizuar, kështu që nuk mund të përhapet në njerëz.

Virusi i modifikuar do të imitojë Covid-19, duke nxitur sistemin imunitar të luftojë imponuesin dhe të sigurojë mbrojtje.

Prodhuesi i vaksinave më i madh në botë, në qendër të Indisë, do të fillojë prodhimin e miliona vaksinave të Oksfodit deri në muajin e ardhshëm, madje edhe para se të provohet se funksionin mirë.

SHPËRNDAJE