Shuma marramendëse që do t’i kushtojnë Kosovës zgjedhjet

Në kuadër të mbarëvajtjes të zgjedhjeve lokale të 22 tetorit, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), do të angazhoj mbi 20 mijë komisionerë nëpër të gjitha qendrat e votimit, në Republikën e Kosovës.

Kështu ka theksuar për Telegrafin kryetarja e KQZ-së, Valdete Daka.

Ajo ka thënë se të drejtën për të votuar në këto zgjedhje, e kanë mbi 1 milionë e 900 mijë qytetarë.

Zgjedhjet e reja përveç angazhimit të shumë njerëzve, do ta kenë edhe një kosto prej 4.5 milionë deri në 5 milionë euro.

Gara për të ata që synojnë ta marrin timonin e komunave, ka qenë shumë e dendur dhe me një numër shumë të madh të kandidatëve, duke bërë kështu që pothuajse të gjithë komunat të shkojnë në garën e balotazhit.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), ka certifikuar më shumë se 200 kandidatë, 91 subjekte politike, një koalicion, 30 nisma qytetare, 25 kandidatë të pavarur dhe 7080 kandidatë për asamble komunale.